«Σπόρος Βασίλισσας Άννας: Υγεία, Ρύθμιση Σακχάρου & Αντιοξειδωτικά»

Ο Σπόρος της Βασίλισσας Άννας της Βρετάνης: Ένα Θρεπτικό Δώρο για την Υγεία Ο σπόρος της βασίλισσας Άννας της Βρετάνης, γνωστός και ως φαγόπυρο, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλής. Ο λόγος; Είναι ένα τρόφιμο γεμάτο θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πληθώρα οφελών για την υγεία. Από τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα μέχρι την […]
Μαγειρικά Έλαια και Κίνδυνος Καρκίνου του Μαστού: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Αναθεώρηση της Διατροφής: Ο Ρόλος των Φυτικών Ελαίων και η Σχέση τους με τον Καρκίνο Εισαγωγή Μια πρόσφατη μελέτη έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με τη χρήση φυτικών ελαίων, επισημαίνοντας τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής για την υγεία μας. Είναι καιρός να επανεξετάσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο Καρκίνος του Μαστού και οι Διατροφικές Επιλογές Οι […]
Αντιγήρανση: Νιώστε 3 χρόνια νεότεροι με μία βιταμίνη καθημερινά!

Η Βιταμίνη D: Το «Φάρμακο» της Νεότητας; Εισαγωγή Ποιος δεν θα ήθελε να νιώθει και να δείχνει πιο νέος; Μια πρόσφατη μελέτη του Harvard δείχνει ότι υπάρχει ένα συμπλήρωμα που μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία έως και κατά τρία χρόνια, εάν λαμβάνεται καθημερινά. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι επιδράσεις αφορούν βασικούς δείκτες γήρανσης, χωρίς […]
Φερουλικό οξύ: Οφέλη για την υγεία της καρδιάς σας

Φερουλικό Οξύ: Η Φυσική Προστασία για την Καρδιά Εισαγωγή Μπορεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υπάρχει σε πολλά τρόφιμα να προστατεύει την καρδιά χωρίς παρενέργειες; Νεότερες μελέτες δείχνουν ότι ναι, αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις. Τι Είναι το Φερουλικό Οξύ; Το φερουλικό οξύ είναι μια φυσική φαινολική ένωση που συναντάμε σε: Δημητριακά ολικής άλεσης Φρούτα, όπως μήλα […]
Τσάι και Μαύρη Σοκολάτα: Φυσικοί Σύμμαχοι για Υγιή Αρτηριακή Πίεση

Οφέλη του Τσαγιού στην Υγεία της Καρδιάς Εισαγωγή Ένα απλό φλιτζάνι τσάι το πρωί μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την αρτηριακή πίεση. Μια πρόσφατη διεθνής μελέτη δείχνει ότι ορισμένα κοινά τρόφιμα, όπως το τσάι και η μαύρη σοκολάτα, προσφέρουν καρδιοπροστατευτική δράση συγκρίσιμη με πολλά φάρμακα, ιδιαίτερα για άτομα με υπέρταση. Τα Οφέλη των Φλαβανόλων […]
6 Τροφές που Επιβραδύνουν τη Γήρανση και Συμβάλλουν στο Αδυνάτισμα

## Μυστικά της Κουζίνας για την Επιβράδυνση της Γήρανσης Η κουζίνα μας ίσως κρύβει πολύτιμα μυστικά για την **επιβράδυνση της γήρανσης**, πιο αποτελεσματικά από άλλες ακριβές λύσεις. Μια πρόσφατη μελέτη υποδεικνύει ότι η συστηματική κατανάλωση τροφίμων όπως το **τσάι, τα μούρα και το σκόρδο** ενδέχεται να συμβάλει στη μείωση της λεγόμενης «*επιγενετικής ηλικίας*» – ενός […]
Δημοσίευση: Η ταυρίνη στα ροφήματα και ο αιματολογικός καρκίνος

Ταυρίνη: Ένα Διπλό Πρόσωπο για την Υγεία Εισαγωγή Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ταυρίνη, ένα δημοφιλές αμινοξύ που χρησιμοποιείται ευρέως σε ενεργειακά ποτά και συμπληρώματα διατροφής, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία μας. Αν και πολλοί την καταναλώνουν για να ενισχύσουν την ενέργεια τους, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να […]
«Τρόφιμα που Προστατεύουν το Δέρμα από τον Ήλιο και τον Καρκίνο»

Θέλετε να προστατευτείτε φυσικά από την ηλιακή ακτινοβολία και να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος; Σας έχουμε καλά νέα! Υπάρχουν τροφές που λειτουργούν σαν «εσωτερικό αντηλιακό», ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού σας απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες. Προσθέστε αυτές τις επιλογές στη διατροφή σας για να υποστηρίξετε την υγεία του δέρματός σας από μέσα […]
Σπόρος Ηλίου: Προστασία από Καρκίνο και Φλεγμονές, Ενίσχυση Καρδιάς

Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, όμως οι σπόροι του ηλίανθου ξεχωρίζουν για τις υψηλές τους ποσότητες βιταμινών, μετάλλων και υγιών λιπαρών. Αυτοί οι σπόροι μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και της φλεγμονής, ενώ υποστηρίζουν και την υγεία του θυρεοειδούς. Ας εξερευνήσουμε τα οφέλη τους! Σάκχαρο: Το μυστικό […]
«Τρόφιμα που Προστατεύουν από Μικροπλαστικά: Υγιεινές Επιλογές»

Μικροπλαστικά και Υγιεινή Διατροφή: Η Σχέση τους με τα Φρούτα και Λαχανικά Εισαγωγή Τι σχέση έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου με τα μικροπλαστικά; Οι επιστήμονες από την Κίνα έχουν βρει μια εντυπωσιακή απάντηση, αποκαλύπτοντας πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τις βλάβες που προκαλούν αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μέσω της διατροφής μας. Οι Κίνδυνοι των […]