Χοληστερόλη: Τρόφιμα που τη μειώνουν και την αυξάνουν

Υψηλή Χοληστερόλη: Ο Κίνδυνος και οι Διατροφικές Στρατηγικές Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Ευτυχώς, οι επιλογές μας στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη ρύθμισή της. Τρόφιμα που Αυξάνουν τη Χοληστερίνη Η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της LDL (κακής) […]
Χοληστερόλη και Στατίνες: Νέα δεδομένα για τη χορήγησή τους

Νέα Εξέλιξη στην Υπολογιστική Αξιολόγηση Καρδιοαγγειακού Κινδύνου Εισαγωγή Η χρήση στατινών για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές έρευνες. Πρόσφατα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ παρουσίασαν μια νέα μέθοδο υπολογισμού του καρδιαγγειακού κινδύνου, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη συνταγογράφηση αυτών των φαρμάκων. Τι είναι οι Στατίνες; Οι στατίνες […]