Ρύθμιση Σακχάρου: Η Απλή Συνήθεια που Συνιστούν οι Ειδικοί

Ρύθμιση του Σακχάρου: Η Σημασία του Νερού στην Υγεία σας Ο έλεγχος του σακχάρου είναι κρίσιμος για την υγεία μας, ειδικά αν θέλουμε να προλάβουμε τυχόν μελλοντικά προβλήματα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μια απλή καθημερινή συνήθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου με φυσικό τρόπο. Ας δούμε λοιπόν πώς […]
Ρυθμίστε το Σάκχαρο στις Διακοπές: Συμβουλές από Ειδικούς

Πώς να Διατηρήσετε το Σάκχαρό σας Σταθερό στις Διακοπές Εισαγωγή Θέλετε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς να ανησυχείτε για τις αυξομειώσεις του σακχάρου σας; Υπάρχει μια απλή και αποτελεσματική συνήθεια που οι ειδικοί προτείνουν: το περπάτημα μετά τα γεύματα. Ας δούμε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το σάκχαρό σας κατά τη διάρκεια των διακοπών και […]
«Τροφές που Αυξάνουν τον Κίνδυνο Διαβήτη: Συνδυασμοί που Πρέπει να Γνωρίζετε»

Ο Κίνδυνος από Συνδυασμούς Προσθέτων Τροφίμων Εισαγωγή Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι ο συνδυασμός ορισμένων πρόσθετων τροφίμων μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία μας, σε σύγκριση με την κατανάλωση τους μεμονωμένα. Η Μελέτη Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, βασίζεται σε δεδομένα της γαλλικής διατροφικής μελέτης NutriNet-Santé. Ερευνητές από κορυφαία γαλλικά ιδρύματα, όπως […]
Παράγοντες Προσωπικότητας που Αυξάνουν Κίνδυνο Καρδιοπάθειας & Διαβήτη

Πώς η Προσωπικότητα Μπορεί να Προβλέψει την Ψυχική Υγεία Η ιατρική προσέγγιση στη ψυχική υγεία είναι συνεχώς εξελισσόμενη. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις είναι η αναγνώριση πως ο τύπος της προσωπικότητας μπορεί να λειτουργήσει ως δείκτης κινδύνου για την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών. Σύμφωνα με έρευνες, χαρακτηριστικά όπως η ανησυχία και η οργανωτικότητα δεν επηρεάζουν […]
Αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο για διαβήτη και κατάθλιψη

Ρίγανη: Ένα Αρωματικό Φυτό με Πολλές Υγειονομικές Ιδιότητες Η ρίγανη είναι ένα αρωματικό φυτό που όχι μόνο ενισχύει τη γεύση των πιάτων της μεσογειακής κουζίνας, αλλά προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μαγειρική και στη φυσική θεραπεία, με ποικιλία εφαρμογών. Οφέλη της Ρίγανης Αντιοξειδωτική Δράση Η ρίγανη περιέχει ισχυρά […]
Πατάτες: 5 Τρόποι με Ξύδι για Χαμηλό Σάκχαρο στο Αίμα

Αν και είναι αγαπημένες σε κάθε τραπέζι, οι πατάτες συχνά αντιμετωπίζονται ως «απαγορευμένες» κατά τη διάρκεια διατροφικών προγραμμάτων που στοχεύουν στο να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ειδικό διατροφής και παχυσαρκίας Δρ. Aryanna Amini, υπάρχουν τρόποι να απολαύσετε τις πατάτες χωρίς να προκαλείτε απότομες αυξήσεις στη γλυκόζη. Ανακαλύψτε πέντε πολύτιμες […]
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις διαβήτη στις Κυκλάδες

Εκστρατεία Ενημέρωσης και Δωρεάν Υπηρεσιών Υγείας στις Κυκλάδες Από τις 24 έως τις 30 Μαΐου, η ΑΜΚΕ Με Οδηγό το Διαβήτη συνεχίζει την πολύτιμη δράση της, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση σχετικά με τον διαβήτη σε πέντε νησιά των Κυκλάδων. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες που θα προσφερθούν. Δέκα Χρόνια Προσφοράς Φέτος, […]
Θαυματουργό Έλαιο: Ρυθμίστε Χοληστερόλη και Σάκχαρο

Ο Χυμός της Ελιάς: Το Μυστικό της Μεσογείου για Υγεία και Μακροχρόνια Ευημερία Ο χυμός της ελιάς, γνωστός και ως ελαιόλαδο, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά της Μεσογείου. Με τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενισχύει τη μακροχρόνια υγεία και προστατεύει την καρδιά μας. Ιστορία και Σημασία του Ελαιόλαδου Ο Όμηρος αποκαλούσε το ελαιόλαδο «χρυσό […]
Υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία: Κίνδυνοι για την καρδιά των νέων

Πρόωρος Κίνδυνος για την Υγεία της Καρδιάς Οι επιπτώσεις του υψηλού σακχάρου στην εφηβεία Η υγεία της καρδιάς μπορεί να απειλείται νωρίς στη ζωή, ιδιαίτερα για εκείνους που κατά την εφηβεία παρουσίασαν αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία των διατροφικών επιλογών σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο ανάπτυξης του οργανισμού. Εκατομμύρια έφηβοι […]
«Εναλλακτικό Μέλι: Ρυθμίστε την Πίεση και το Σάκχαρο»

Σιρόπι Σφένδαμου: Ένας Υγιεινός Σύμμαχος Εισαγωγή Το σιρόπι σφένδαμου, γνωστό στους χορτοφάγους και τους vegan ως “μέλι” χωρίς ζωικά προϊόντα, δεν προσφέρει μόνο γλυκιά γεύση, αλλά μπορεί να έχει και σημαντικά οφέλη για τη μεταβολική υγεία. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η αντικατάσταση της ραφιναρισμένης ζάχαρης με σιρόπι σφένδαμου μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη μεταβολικών ασθενειών. […]