Υγιεινές Λύσεις για Καλή Υγεία Εντέρου και Καρδιάς

Γευστικοί Θησαυροί για Υγιές Έντερο και Μείωση Φλεγμονής Ποιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του εντέρου και να μειώσουν τη φλεγμονή; Νέα επιστημονικά δεδομένα επισημαίνουν ότι συγκεκριμένα τρόφιμα δεν μόνο διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την καρδιοαγγειακή υγεία. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι γευστικοί θησαυροί και ποια είναι […]
«Ανακαλύψτε το τρόφιμο που καίει λίπος και ενισχύει τον μεταβολισμό»

Θέλετε να μειώσετε το λίπος και να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας; Δοκιμάστε τα μανιτάρια! Όλοι μας θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για καλύτερη υγεία και σωματική διάπλαση. Αν αναρωτιέστε πώς να μειώσετε το λίπος και να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, έχουμε μια ενδιαφέρουσα πρόταση: τα μανιτάρια! Ο ειδικός σε θέματα διατροφής, Καθηγητής Franklin Joseph, […]
Δύο Σούπερ Τρόφιμα για Υγιές Έντερο και Μείωση Φουσκώματος

Γαλακτοκομικά και Υγεία: Ο Ρόλος της Ζύμωσης Η Μαγεία της Ζύμωσης Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζύμωση, όπως το ξινόγαλο και το γιαούρτι, ενσωματώνουν μια μοναδική υπόξινη γεύση. Αυτή η γεύση μπορεί να είναι αγαπητή ή όχι, αλλά η αξία τους δεν αμφισβητείται. Τα βακτήρια που περιέχουν έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη βελτίωση […]
«Πώς τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα μειώνουν τη διάρκεια ζωής»

Σύνδεση Κατανάλωσης Επεξεργασμένων Τροφίμων και Θνησιμότητας Εισαγωγή Μια πρόσφατη μελέτη, που εξέτασε δεδομένα από εθνικές διατροφικές έρευνες σε οκτώ χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες), αποκαλύπτει τη σύνδεση μεταξύ της υπερκατανάλωσης υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (UPFs) και της πρόωρης θνησιμότητας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο American Journal of Preventive Medicine. Ο ρόλος […]
«Τρόφιμα που Προστατεύουν από Μικροπλαστικά: Υγιεινές Επιλογές»

Μικροπλαστικά και Υγιεινή Διατροφή: Η Σχέση τους με τα Φρούτα και Λαχανικά Εισαγωγή Τι σχέση έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου με τα μικροπλαστικά; Οι επιστήμονες από την Κίνα έχουν βρει μια εντυπωσιακή απάντηση, αποκαλύπτοντας πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τις βλάβες που προκαλούν αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μέσω της διατροφής μας. Οι Κίνδυνοι των […]