Ελληνική Υπερτροφή για...

Ελληνική Υπερτροφή για Καρδιά, Έντερο και Απώλεια Βάρους

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Περιεχόμενα

elliniki ypertrofi ygeia kardia entero 1024x683 jpg

Υπάρχει μια ελληνική υπερτροφή που κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους λάτρεις της υγιεινής διατροφής – και όχι άδικα. Πλούσια σε πρωτεΐνη, φτωχή σε λιπαρά και γεμάτη ωφέλιμα προβιοτικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την πέψη και συμβάλλει στη ρύθμιση του βάρους. Είναι απλή, φυσική και απολύτως αποτελεσματική. Ποια είναι;

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Πόσο γιαούρτι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε 20% τον κίνδυνο

Η ελληνική υπερτροφή και τα οφέλη της για την υγεία

Στην αγορά υπάρχουν ποικιλία γιαουρτιών, όμως οι ειδικοί συχνά προτείνουν το ελληνικό (στραγγιστό) γιαούρτι ως μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και χαμηλή σε ζάχαρη επιλογή. Η παχύρρευστη, κρεμώδης υφή και η ελαφρώς πικάντικη γεύση του το καθιστούν ευέλικτο, ιδανικό για αλμυρές και γλυκές συνταγές.

Οφέλη του ελληνικού γιαουρτιού

  1. Βελτίωση της υγείας των οστών
  2. Διατήρηση της ισορροπίας στο έντερο
  3. Ενίσχυση της υγείας της καρδιάς
  4. Βελτίωση της μυϊκής ανάπτυξης
  5. Αύξηση του κορεσμού και μείωση της όρεξης
  6. Σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

1. Βελτίωση της υγείας των οστών

Το ασβέστιο και η πρωτεΐνη στο ελληνικό γιαούρτι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και υποστήριξη των οστών, μειώνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Σύμφωνα με έρευνα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά για 12 εβδομάδες παρουσίασαν σημαντική αύξηση στον σχηματισμό οστών.

2. Διατήρηση της ισορροπίας στο έντερο

Τα προβιοτικά στο ελληνικό γιαούρτι περιέχουν “καλά” βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας του μικροβιώματος του εντέρου. Ένα υγιές μικροβίωμα συμβάλλει σε πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως η πέψη και η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

3. Ενίσχυση της υγείας της καρδιάς

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού, που περιέχει προβιοτικά, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων. Αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση δύο μερίδων εβδομαδιαίως μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

4. Βελτίωση της μυϊκής ανάπτυξης

Για όσους επιθυμούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα, η κατανάλωση πρωτεϊνών είναι κρίσιμη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γιαουρτιού ήταν πιο αποτελεσματική από τις υδατανθρακικές επιλογές, με τους συμμετέχοντες να βλέπουν βελτιώσεις στη δύναμη και τη σύνθεση του σώματος.

5. Αύξηση του κορεσμού και μείωση της όρεξης

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του γιαουρτιού μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο και να περιορίσετε την κατανάλωση τροφής. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση γιαουρτιού συνδέεται με χαμηλότερο ΔΜΣ και μειωμένο κίνδυνο αυξημένης περιφέρειας μέσης.

6. Σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Το άγλυκο ελληνικό γιαούρτι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ρυθμίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 200 γρ. γιαουρτιού με προβιοτικά για 12 εβδομάδες είχε θετικά αποτελέσματα στους συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2.

Ανακαλύψτε τα οφέλη του ελληνικού γιαουρτιού και προσθέστε το στη διατροφή σας για μια υγιεινή ζωή!

Πηγές: Very Well Health, Osteoporosis International, Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, Advances in Nutrition, American Journal of Hypertension, Journal of Dairy Science, Frontiers in Nutrition, Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, Clinical Nutrition ESPEN

**”Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστούν την ιατρική συμβουλή.”**

Ελληνική Υπερτροφή για Καρδιά, Έντερο και Απώλεια Βάρους

RankFlows

Step 1

Book a demo

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.