Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εντυπωσίαζε με την υγιή εμφάνισή της ακόμη και στα 96 χρόνια της. Εκτός από την μακρόχρονη βασιλεία της, η καλή φυσική κατάσταση ήταν ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά της. Αν και δεν ήταν φανατική της γαστρονομίας, οι έξυπνες διατροφικές της επιλογές συνέβαλαν σημαντικά στην ευημερία της. Πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας αποκαλύπτουν ποιο ήταν το αγαπημένο της μεσημεριανό που προωθούσε τη μακροχρόνια υγεία.
Το μεσημεριανό που προτιμούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ
Αν και ήταν πάντα λιγότερο λάτρης των φαγητών, ένα υγιεινό γεύμα με δύο βασικά συστατικά βοηθούσε την λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα της να λάμψει. Ενώ οι περισσότεροι προτιμούν πλούσιες υδατανθρακικές επιλογές, όπως ζυμαρικά, η Βασίλισσα επέλεγε ελαφρύτερα γεύματα, όπως αποκάλυψαν πρώην βασιλικοί σεφ.

Το απλό πιάτο που προτιμούσε η Βασίλισσα αποτελούνταν κυρίως από ψητή γλώσσα Ντόβερ σε συνδυασμό με σπανάκι ή κολοκυθάκι. Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, πρώην σεφ της Βασίλισσας, αναφέρει: «Η Βασίλισσα δεν ήταν ποτέ λάτρης του φαγητού. Συνήθως έτρωγε απλώς για να ζήσει, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν πιο ενθουσιώδης για το φαΐ.»
Επικεντρώνος στο ψάρι, η Βασίλισσα συνήθως το συνδύαζε με πατάτες και σπανάκι, κάτι που της παρείχε πλούσια θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη D και η Β12.
Οφέλη του σπανακιού για την υγεία
Η προτίμηση της Βασίλισσας στο σπανάκι αξίζει να εξεταστεί. Σύμφωνα με έρευνες, το σπανάκι περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 100 πιο υγιεινά τρόφιμα του κόσμου, κατατάσσοντας το 24ο. Περιέχει:
- Μαγνήσιο
- Φυλλικό οξύ
- Βιταμίνη Α
- Βιταμίνη Κ
Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και την πήξη του αίματος. Επίσης, παρέχει σημαντική υποστήριξη στην όραση και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πώς να ενσωματώσετε το σπανάκι στη διατροφή σας
Ακολουθώντας τις συμβουλές της Martha Stewart, το σπανάκι μπορεί εύκολα να προστεθεί σε:
- Ζυμαρικά
- Κάρι
- Smoothies
- Ομελέτες
Είναι μια εξαιρετική επιλογή για γρήγορα και θρεπτικά γεύματα.
Οφέλη της ψητής γλώσσας Ντόβερ
Αυτό το νοστιμότατο ψάρι είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι κρίσιμα για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Η διατροφολόγος Dominique Ludwig επισημαίνει τη σημασία των ωμέγα-3 στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού.
Σύμφωνα με τις έρευνες του Πανεπιστημίου Cornell, η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών μπορεί να μειώσει την πιθανότητα υποτροπής καρδιοπαθειών.
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστούν την ιατρική συμβουλή.