Πεπόνια Δέντρων: Υγεία...

Πεπόνια Δέντρων: Υγεία για Καρδιά, Έντερο και Όραση

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Περιεχόμενα

Πεπόνια Δέντρων Υγεία για Καρδιά Έντερο και Όραση
Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εξερευνητές είχαν δώσει την ονομασία «πεπόνια των δέντρων» σε αυτό το μοναδικό φρούτο, εξαιτίας της ομοιότητάς του με το πεπόνι. Αν δοκιμάσετε μια φέτα, θα απολαύσετε μια γεύση από τις τροπικές περιοχές και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του που μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση ασθενειών.

Ποια είναι τα «πεπόνια των δέντρων» και ποια η διατροφική τους αξία;

Η παπάγια είναι ένα τροπικό φρούτο που αναπτύσσεται σε ψηλά φυτά που θυμίζουν δέντρα, κυρίως στην Κεντρική Αμερική, την Ινδία και το Μεξικό. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Julia Zumpano της Κλινικής του Κλίβελαντ, «η παπάγια έχει υφή που μας θυμίζει το πεπόνι και είναι πλούσια σε β-καροτίνη, βιταμίνη C και άλλες θρεπτικές ουσίες». Αξιοσημείωτο είναι ότι μπορείτε να καταναλώσετε ακόμα και το φλοιό και τους σπόρους της.

Η παπάγια προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Προστασία της όρασης
  • Καταπολέμηση ασθενειών
  • Μείωση φλεγμονών
  • Υποστήριξη της υγείας του εντέρου
  • Στήριξη της καρδιοαγγειακής υγείας
  • Μείωση του σακχάρου στο αίμα

Διατροφική αξία της παπάγιας

Μια μικρή παπάγια (157 γραμμάρια) παρέχει:

  • 67 θερμίδες
  • 0,7 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 0,4 γραμμάρια λίπους
  • 17 γραμμάρια υδατανθράκων
  • 2,6 γραμμάρια φυτικών ινών
  • 12,3 γραμμάρια συνολικού σακχάρου

Περιέχει επίσης:

  • 95,6 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C
  • 31,4 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου
  • 33 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου
  • 15,7 χιλιοστόγραμμα φωσφόρου
  • 286 χιλιοστόγραμμα καλίου

Οφέλη της παπάγιας για την υγεία

Η πολυάριθμη θρεπτική αξία της παπάγιας τη καθιστά ιδανική για την ενίσχυση της υγείας σας.

  1. Προστασία της όρασης
  2. Καταπολέμηση ασθενειών
  3. Αποτροπή φλεγμονής
  4. Βελτίωση της υγείας του εντέρου
  5. Μείωση του σακχάρου στο αίμα
  6. Προστασία της καρδιάς

1. Προστασία της όρασης

Η παπάγια περιέχει υψηλή ποσότητα β-καροτίνης, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Αυτό είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της υγιούς όρασης. Ένα φλιτζάνι κομμένη παπάγια προσφέρει 68 μικρογραμμάρια βιταμίνης Α, καλύπτοντας το ένα τρίτο των καθημερινών αναγκών.

2. Καταπολέμηση ασθενειών

Με 95 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, η παπάγια προσφέρει περισσότερη από την ημερήσια απαίτηση αυτής της απαραίτητης βιταμίνης. Σημαντικές μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και του μαστού. Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα εδώ.

3. Αποτρέπει τη φλεγμονή

Το ένζυμο παπαΐνη που περιέχεται στην παπάγια συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του οξειδωτικού στρες. Η καλή αυτή ιδιότητα βοηθά στην αποφυγή χρόνιων φλεγμονών και καταστάσεων όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και ο διαβήτης.

4. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Η κατανάλωση παπάγιας προάγει την υγιή πέψη χάρη στα προβιοτικά που περιέχει. Αυτά τα υγιή βακτήρια ενισχύουν την υγεία του μικροβιώματος του εντέρου.

5. Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Η ζυμωμένη παπάγια μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα με προδιαβήτη. Ωστόσο, προσοχή χρειάζεται από αυτούς που λαμβάνουν ινσουλίνη ή φάρμακα για τον διαβήτη.

6. Προστατεύει την καρδιά

Η παπάγια είναι πηγή καλίου, ένα άλας που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο συμβάλλει στην χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Η βιταμίνη C στις παπάγιες λαμβάνει μέρος και στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, προσφέροντας προστασία στην καρδιά σας.

Σημείωση: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστούν την ιατρική συμβουλή.

Πεπόνια Δέντρων: Υγεία για Καρδιά, Έντερο και Όραση

RankFlows

Step 1

Book a demo

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.