Ψητά Apple Fritters – Ένα Ζουμερό Μηλοπιτάκι
Γνωρίστε την Υπέροχη Συνταγή
Τα ψητά apple fritters είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει την έντονη γεύση του μήλου με φθινοπωρινά μπαχαρικά, δημιουργώντας ένα ζουμερό και γευστικό κέικ. Το γλάσο που προστίθεται στην κορυφή προσφέρει μια γλυκιά αίσθηση χωρίς να είναι υπερβολικό, κάνοντάς το ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.
Αν ψάχνετε για μια συνταγή που να ξεχειλίζει από γεύση, τότε αυτό το «μηλοπιτάκι» είναι η ιδανική επιλογή. Τα μήλα Honeycrisp είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή τη συνταγή, αλλά και οι ποικιλίες Granny Smith ή Gala μπορούν να προσφέρουν απίθανη γεύση—μόνο φροντίστε να προσαρμόσετε τη ζάχαρη ανάλογα!
Χρόνος Προετοιμασίας
| Ενεργός Χρόνος | Συνολικός Χρόνος | Μερίδες |
|---|---|---|
| 25 λεπτά | 2 ώρες και 5 λεπτά | 16 |
Υλικά
Για το Κέικ
- 2 κ.σ. βούτυρο (ανάλατο)
- 700 γραμμάρια μήλα Honeycrisp, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια)
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (ελαφρώς πιεσμένη)
- 1 1/8 κ.γ. επιτραπέζιο αλάτι
- 1 ¾ κ.γ. κανέλα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240 γραμμάρια)
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ. μπαχάρι
- ½ φλιτζάνι βούτυρο (ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου)
- 113 γραμμάρια τυρί κρέμα (μαλακωμένο)
- 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 2/3 φλιτζανιού βουτυρόγαλα (ή κεφίρ)
Για το Γλάσο
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. γάλα (πλήρες)
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Πρέζα αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1: Προετοιμασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και τοποθετήστε λαδόκολλα σε μεταλλικό ταψί 23 εκατοστών.
Βήμα 2: Σοτάρισμα Μηλών
Για το κέικ, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ανακατέψτε με την καστανή ζάχαρη και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους και να εξατμιστεί.
Βήμα 3: Ανάμειξη Υλικών
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το μπαχάρι, το αλάτι και την κανέλα. Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε τα αυγά ένα-ένα.
Βήμα 4: Προετοιμασία Ζύμης
Εναλλάξ προσθέστε το μείγμα του αλευριού και το βουτυρόγαλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε μια λεία ζύμη. Προσθέστε το μισό μείγμα μήλων στη ζύμη.
Βήμα 5: Ψήσιμο
Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί και μοιράστε το υπόλοιπο μείγμα μήλων από πάνω. Ψήστε στους 175°C για περίπου 40-43 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
Βήμα 6: Ψύξη και Γλάσο
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το προσεκτικά. Αφήστε το να κρυώσει τελείως σε σχάρα. Για το γλάσο, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αποκτήσετε μια πηχτή κρέμα. Περιχύστε το κέικ με το γλάσο.
Διατροφική Αξία
Ανά Μερίδα
- Θερμίδες: 754
- Συνολικά λιπαρά: 61.6g (79% της ΣΗΠ)
- Κορεσμένα λιπαρά: 38.4g (192% της ΣΗΠ)
- Χοληστερόλη: 210mg (70% της ΣΗΠ)
- Νάτριο: 4058mg (176% της ΣΗΠ)
- Συνολικοί Υδατάνθρακες: 46g (17% της ΣΗΠ)
- Φυτικές ίνες: 7.1g (25% της ΣΗΠ)
- Σύνολο σακχάρων: 19.8g
- Πρωτεΐνες: 6.4g
Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η διατροφική αξία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιείτε ή τις αντικαταστάσεις που κάνετε.
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστούν την ιατρική συμβουλή.
Ο Monomaxos δεν είναι απλώς ένα site – είναι ο νέο σου σύμμαχο στη μάχη για μια καλύτερη, πιο υγιή ζωή.
