Κρεμώδη Spaghetti με Παρμεζάνα, Λεμόνι και Σκόρδο
Αυτά τα spaghetti με σάλτσα παρμεζάνας, λεμονιού και σκόρδου είναι ένα πλούσιο πιάτο που δεν θα σας βαραίνει. Η οξύτητα από τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού ζωντανεύει τη γεύση, ενώ το σπανάκι προσθέτει θρεπτικά στοιχεία χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Η παρμεζάνα, γνωστή για την πλούσια γεύση της, προσφέρει την αίσθηση του umami που όλοι αγαπάμε. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε ένα γεύμα που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.
Χρόνος Μαγειρέματος
| Ενεργός χρόνος | Συνολικός χρόνος | Μερίδες |
|---|---|---|
| 25 λεπτά | 30 λεπτά | 4 |
Υλικά
- 225 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 140 γρ. σπανάκι baby, χοντροκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών με μειωμένο νάτριο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 3/4 φλιτζανιού sour cream
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
Οδηγίες
Βήμα 1: Μαγείρεμα των Σπαγγέτι
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τα σπαγγέτι και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αν τα θέλετε al dente, μαγειρέψτε για 2 λεπτά λιγότερο.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το σπανάκι. Ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
- Κρατήστε 1/4 φλιτζανιού από το νερό των μακαρονιών στην άκρη.
Βήμα 2: Ετοιμάστε τη Σάλτσα
- Σε μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει (περίπου 3 λεπτά).
- Προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να μοσχομυρίσει (περίπου 1 λεπτό).
Βήμα 3: Συνδυάστε τα Υλικά
- Προσθέστε το κρασί, τον ζωμό, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού στο τηγάνι. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας στο μισό και να πήξει ελαφρώς (περίπου 5 λεπτά).
- Προσθέστε το sour cream και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
- Προσθέστε την παρμεζάνα και το νερό που κρατήσατε από τα μακαρόνια. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το τυρί.
Βήμα 4: Ολοκληρώστε το Πιάτο
- Προσθέστε τα ζυμαρικά με το σπανάκι στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθούν καλά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τον μαϊντανό, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
- Μοιράστε το πιάτο σε 4 μπολ και γαρνίρετε με επιπλέον μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι, αν επιθυμείτε.
Διατροφική Αξία (ανά μερίδα – 1 1/4 φλιτζάνι)
- Θερμίδες: 446
- Υδατάνθρακες: 50 γρ
- Φυτικές Ίνες: 6 γρ
- Σάκχαρα: 4 γρ
- Προστιθέμενα σάκχαρα: 0 γρ
- Πρωτεΐνη: 14 γρ
- Λιπαρά: 21 γρ
- Κορεσμένα λιπαρά: 9 γρ
- Χοληστερίνη: 45 mg
Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιείτε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση και θρεπτική αξία. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα υλικά ή να προσθέσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά!
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστούν την ιατρική συμβουλή.
Ο Monomaxos δεν είναι απλώς ένα site – είναι ο νέο σου σύμμαχο στη μάχη για μια καλύτερη, πιο υγιή ζωή.
