Χοληστερόλη: Τρόφιμα που τη μειώνουν και την αυξάνουν

Υψηλή Χοληστερόλη: Ο Κίνδυνος και οι Διατροφικές Στρατηγικές Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Ευτυχώς, οι επιλογές μας στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη ρύθμισή της. Τρόφιμα που Αυξάνουν τη Χοληστερίνη Η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της LDL (κακής) […]
«Ογκολόγος αποκαλύπτει: Διατροφή για πρόληψη καρκίνου»

Η Δύναμη της Διατροφής στην Πρόληψη του Καρκίνου Κάθε γεύμα που καταναλώνουμε είναι πολύ περισσότερα από μια απλή ανάγκη ή καθημερινή συνήθεια. Είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε το σώμα μας, να προστατεύσουμε την υγεία μας και, ίσως, να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Αλλά πώς επιλέγουν να τρώνε οι ογκολόγοι, αυτοί που γνωρίζουν τον καρκίνο […]
Διατροφή για Νόσο Πάρκινσον: Καθυστέρηση Συμπτωμάτων έως 17 Χρόνια

Διατροφή και Νόσος Πάρκινσον Η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να αναζητά τρόπους για την πρόληψη και την καθυστέρηση της νόσου Πάρκινσον. Αν και δεν υπάρχουν φάρμακα που να το επιτυγχάνουν, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ορισμένα διατροφικά μοντέλα μπορεί να προσφέρουν σημαντικά οφέλη. Ο Ρόλος της Διατροφής Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο British Columbia (UBC) αναδεικνύει […]
«Η βιταμίνη D: Επιβράδυνση της βιολογικής γήρανσης με συμπληρώματα»

Βιταμίνη D και Βιολογική Γήρανση Στην έρευνα που διεξήχθη, παρακολουθήθηκαν γυναίκες ηλικίας 55 ετών και άνω, καθώς και άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες, για πέντε χρόνια. Σκοπός της μελέτης ήταν να εξετάσει τη σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και της βιολογικής γήρανσης. Χρήση Βιταμίνης D Η χορήγηση βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων […]
Μαγειρεύοντας Κρέας: Μείωση Καρκινογόνων Ουσιών έως 90%

Οδηγός για Υγιεινό Ψήσιμο Κρέατος Εισαγωγή Το ψήσιμο του κρέατος είναι μια αγαπημένη διαδικασία στη μαγειρική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε με τρόπο που να μειώνει τους κινδύνους για την υγεία, όπως η παραγωγή καρκινογόνων ουσιών. Ας δούμε πώς μπορούμε να το πετύχουμε. Πόσο Ψημένο Πρέπει να Είναι το Κρέας; Αποφυγή […]
Μικροπλαστικά στον εγκέφαλο: Τι πρέπει να ξέρετε και πώς να προστατευθείτε

Μικροπλαστικά και Ψυχική Υγεία: Πώς Συνδέονται; Εισαγωγή Η επιστημονική κοινότητα έχει εντοπίσει μια ανησυχητική τάση: τα μικροπλαστικά συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα μέσω των τροφίμων που καταναλώνουμε. Αυτά τα στοιχεία δεν επηρεάζουν μόνο την σωματική μας υγεία, αλλά φαίνεται να παίζουν ρόλο και στην ψυχική μας ευημερία. Μικροπλαστικά και Υπερ-Επεξεργασμένα Τρόφιμα Κίνδυνοι από Συσκευασμένα Τρόφιμα Κρουασάν […]
«Τρόφιμα που Προστατεύουν το Δέρμα από τον Ήλιο και τον Καρκίνο»

Θέλετε να προστατευτείτε φυσικά από την ηλιακή ακτινοβολία και να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος; Σας έχουμε καλά νέα! Υπάρχουν τροφές που λειτουργούν σαν «εσωτερικό αντηλιακό», ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού σας απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες. Προσθέστε αυτές τις επιλογές στη διατροφή σας για να υποστηρίξετε την υγεία του δέρματός σας από μέσα […]
«Το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για την καρδιά: 150 γρ. που αυξάνουν τον κίνδυνο»

Επικίνδυνα Τρόφιμα για την Υγεία της Καρδιάς Α recent έρευνα αποκαλύπτει ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την καρδιοαγγειακή μας υγεία. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος καταναλώνουμε εβδομαδιαίως και τι πρέπει να αποφεύγουμε. Σύνδεση Επεξεργασμένου Κρέατος με Καρδιοαγγειακές Παθήσεις Μια παγκόσμια μελέτη από το Πανεπιστήμιο McMaster έδειξε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα […]
«Φρούτο που προστατεύει την καρδιά και ρυθμίζει υγεία»

Γνωρίστε το «κραταιό» φρούτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλουν στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων και αιματολογικών διαταραχών. Το φρούτο της Κερασούντας είναι γνωστό για την ικανότητά του να ρίχνει το ουρικό οξύ, να βελτιώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, να ενισχύει την ποιότητα του ύπνου και να ωφελεί την καρδιά. […]
«Μειωμένος Σίδηρος; Τρεις Λόγοι Απορρόφησης και Αναιμίας»

Ανεπάρκεια Σιδήρου: Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τρεις καταστάσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν την απορρόφηση σιδήρου και να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια χωρίς καν να το καταλάβουμε. Η Σημασία του Σιδήρου στην Υγεία Η έλλειψη σιδήρου είναι μία από τις πιο κοινές διατροφικές ελλείψεις και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας. […]