Μείωση Αρτηριακής Πίεσης: Υγιεινές Λιχουδιές για την Καρδιά

Είναι γνωστό ότι τα γλυκά δεν συμβάλλουν στην καλή υγεία μας. Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια γλυκιά απόλαυση μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη απ’ ό,τι πιστεύαμε. Σύμφωνα με νέες έρευνες, ορισμένες φυσικές ενώσεις που περιέχονται σε συγκεκριμένα γλυκά τρόφιμα φαίνεται να ενισχύουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και να συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής […]
Χρυσό Μείγμα Μπαχαρικών: Καταπολέμηση Φλεγμονής & Υγεία Καρδιάς

Υπάρχει ένα χρυσό μείγμα μπαχαρικών που ξεχωρίζει για την έντονη χρυσή του απόχρωση και τη σύνθετη γεύση του. Αυτό το μείγμα, γνωστό ως σκόνη κάρυ, μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία οφελών για την υγεία, χάρη στα υγιεινά μπαχαρικά που περιλαμβάνει. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να την εντάξετε στη διατροφή σας σήμερα κιόλας! Ποιο είναι το χρυσό […]
«Πεταλωτό Λαχανικό: Ρύθμιση Πίεσης και Υγιές Ήπαρ»

Ένα ιδιαίτερο λαχανικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, μπορεί να βελτιώσει ποικιλία πτυχών της υγείας μας, όπως η καρδιοαγγειακή και η πεπτική. Μήπως ξέρετε ποιο είναι αυτό; Το «πεταλωτό» λαχανικό που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη και ενισχύει την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου είναι οι αγκινάρες! Αγκινάρες: Το «πεταλωτό» […]
Κατανάλωση κοτόπουλου και καρκίνος του πεπτικού: Νέα Έρευνα

Επικίνδυνες Συνήθειες: Κατανάλωση Κοτόπουλου και Υγεία Εισαγωγή Μια νέα έρευνα μας προειδοποιεί για την εβδομαδιαία κατανάλωση κοτόπουλου και τους κινδύνους που αυτή ενδέχεται να επιφέρει, ειδικά σε σχέση με τον καρκίνο του πεπτικού συστήματος. Ας αναλύσουμε τα ευρήματα και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η διατροφική επιλογή στην υγεία μας. Η Έρευνα Στοιχεία […]
«Πόσο τυρί είναι ωφέλιμο για καρδιά και εγκέφαλο;»

Αγαπάτε το τυρί, αλλά αναρωτιέστε αν είναι καλό για την υγεία σας; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι η σωστή κατανάλωση τυριού μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όχι μόνο στην καρδιά, αλλά και στον εγκέφαλο. Το μυστικό βρίσκεται στην ισορροπία: όταν το τυρί καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να γίνει σύμμαχος για την υγεία σας. Οφέλη από την […]
«Πόσα κουτάκια αναψυκτικού πίνετε; Κίνδυνοι για την υγεία»

Κίνδυνοι Καρδιάς από Σακχαρούχα Αναψυκτικά Εισαγωγή Ο κίνδυνος για την καρδιά μας μπορεί να αυξηθεί σημαντικά από την κατανάλωση αναψυκτικών. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση έως και δύο λίτρων σακχαρούχων ή με γλυκαντικά αναψυκτικών την εβδομάδα μπορεί να πολλαπλασιάσει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής κατά 20%. […]
Μακροχρόνια Υγεία: 3 Τρόφιμα για Ζωή πάνω από 100 Χρόνια

Μακροχρόνια Υγεία και Διατροφή: Τα Μυστικά της Νικόγια Σε μια μικρή πόλη στα βόρεια της Κόστα Ρίκα, οι κάτοικοι έχουν την εκπληκτική ικανότητα να ζουν πάνω από 100 χρόνια. Αυτή η μακροχρόνια ζωή φαίνεται να οφείλεται σε τρία απλά τρόφιμα που ενσωματώνουν καθημερινά στη διατροφή τους. Η Έρευνα του Dan Buettner Ο Dan Buettner, ερευνητής […]
«Αρμένικο Δαμάσκηνο: Φυσική Προστασία για Συκώτι, Έντερο και Καρδιά»

Το αρμένικο δαμάσκηνο, γνωστό και ως βερίκοκο, είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες, προστατευτικές φυτικές ενώσεις και φυτικές ίνες, προσφέροντας πληθώρα οφελών για την υγεία. Ας δούμε τι το καθιστά τόσο ξεχωριστό. Διαβήτης: Ποια φρούτα προτείνουν οι διαιτολόγοι της Cleveland Clinic και ποια πρέπει να αποφεύγονται; Τι είναι το αρμένικο δαμάσκηνο και γιατί είναι ωφέλιμο για […]
«Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: 5 Βότανα για Άμεση Ανακούφιση»

Κορυφαία Βότανα για την Ανακούφιση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) αποτελεί μία από τις πιο συχνές πεπτικές διαταραχές, με συμπτώματα όπως κοιλιακά άλγη, φούσκωμα και μετεωρισμό. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικά βότανα που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας. Η Δράση των Βοτάνων Τα ροφήματα βοτάνων είναι χρήσιμα […]
«Γιαούρτι και καρκίνος: Πώς να επιλέξετε με ασφάλεια»

Πολλοί θεωρούν ένα τρόφιμο υγιεινό και το καταναλώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι ακόμα και λίγες κουταλιές από αυτό το γιαούρτι μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Δείτε πώς μπορείτε να προστατευθείτε και να τρέφεστε με ασφάλεια. Γαλακτωματοποιητές και Υγεία: Ποιο «υγιεινό» τρόφιμο στοχοποιείται; Η προσθήκη γαλακτωματοποιητών στα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει σημαντικές […]